2015-02-16, 13:49
pamiętajcie jednak , że mrożonki nie mogą za długo leżeć , bo się psują .
Dla owoców i warzyw to około pół roku i zamrażać powinno się takie , które są całe nie przejrzałe i nie uszkodzone i najlepiej jak są z danego sezonu.
Dooskonale sprawdzają się też mrożone musy z warzyw i owoców ( moą być przegotowane np. genialne są sosy ze świeżych letnich ( z lata oczywiście)pomidorów i zamrożne w woreczkach- ograniczają miejsce w zmrazlniku lub zamrazarce i są świetne do szybkiego odmrożenia przed posiłkami, polecam robić mniejsze woreczki a więcej , żeby nie mieć strat
Dla owoców i warzyw to około pół roku i zamrażać powinno się takie , które są całe nie przejrzałe i nie uszkodzone i najlepiej jak są z danego sezonu.
Dooskonale sprawdzają się też mrożone musy z warzyw i owoców ( moą być przegotowane np. genialne są sosy ze świeżych letnich ( z lata oczywiście)pomidorów i zamrożne w woreczkach- ograniczają miejsce w zmrazlniku lub zamrazarce i są świetne do szybkiego odmrożenia przed posiłkami, polecam robić mniejsze woreczki a więcej , żeby nie mieć strat