Witam!
Jak to jest z wartosciami odzywczymi po mrozeniu? Chodzi mi glownie o zywnosc.taka jak nac pietruszki, koperek i szczypiorek ale takze ogolnie. Naprawde sporo mozna zasypac takiej zdrowej "odzywki" jest smacznie i napewno zdrowo o ile tylko wlasnie zachowywane sa wartosci.
Mozna to dodawac do bardzo wielu gotowych posilkow, tak zeby tez nie przegrzac. Z tego co zaobserwowalem to zasypujac np. jajecznice (po usmazeniu) koper czy szczypior nie daje rady ogrzac sie.do jakichs duzych temperatur, ale nie psuje to tez smaku (taki dodatek poprawia ) W dodatku zjemy go szybko i nawet te najmniej odporne na wysoka temperature zwiazki powinny tutaj wytrzymac.
Jezeli dobrze kombinuje to pozostaje pytanie, co sie dzieje z wartosciami odzywczymy po zamrozeniu i rozmrozeniu?
pozdrawiam
Jak to jest z wartosciami odzywczymi po mrozeniu? Chodzi mi glownie o zywnosc.taka jak nac pietruszki, koperek i szczypiorek ale takze ogolnie. Naprawde sporo mozna zasypac takiej zdrowej "odzywki" jest smacznie i napewno zdrowo o ile tylko wlasnie zachowywane sa wartosci.
Mozna to dodawac do bardzo wielu gotowych posilkow, tak zeby tez nie przegrzac. Z tego co zaobserwowalem to zasypujac np. jajecznice (po usmazeniu) koper czy szczypior nie daje rady ogrzac sie.do jakichs duzych temperatur, ale nie psuje to tez smaku (taki dodatek poprawia ) W dodatku zjemy go szybko i nawet te najmniej odporne na wysoka temperature zwiazki powinny tutaj wytrzymac.
Jezeli dobrze kombinuje to pozostaje pytanie, co sie dzieje z wartosciami odzywczymy po zamrozeniu i rozmrozeniu?
pozdrawiam